Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam SUTE DE REPETARI... ZERO GANDIRE
TATA SI FIICA, O RELATIE NEGLIJATA
ECHITATIA, SPORTUL MINTII SI AL SUFLETULUI
EVIDENTIEREA EXPERIMENTALA A LEZIUNILOR HEPATICE PRODUSE DE RL
COPIII SI OBEZITATEA


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Dana Serbanescu
ANTRENAMENTELE SI FRIGUL
EVITAREA SUPRAANTRENAMENTULUI LA ANTRENAMENTUL CU GREUTATI
CSID - Ce trebuie sa faca subponderalii pentru a creste in greutate?
ZOOTERAPIA
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile consumului de CACAO Fierbinte
Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei,...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » MASA DUPA ANTRENAMENT

MASA DUPA ANTRENAMENT


Fiecare sportiv stie cat de importanta este masa dinainte de antrenament. Ce stim insa despre masa pe care ar trebui sa o luam dupa efort fizic? De multe ori sunt intrebat acest lucru si de aceea am pregatit acest articol in care sper sa gasiti raspunsurile pe care le asteptati. Masa dinainte de antrenament are rolul de a asigura depozite adecvate de glicogen muscular pentru ca organismul sa fie pregatit pentru efortul ce va urma, in timp ce masa dupa antrenament este critica pentru recuperare si ameliorarea capacitatii de antrenare.

Ce si cand ar trebui sa mancam dupa antrenament este un subiect adesea discutat de catre cei ce fac sport. Majoritatea opteaza pentru alimente bogate in carbohidrati, in ideea refacerii depozitelor de glicogen. Cercetatorii au aratat ca asigurarea unui aport optim de carbohidrati in intervalul de 2 ore ce urmeaza antrenamentului (in special cel de anduranta) este esential pentru a "umple" muschii cu glicogen. Depasirea acestui interval de 2 ore conduce la un rezultat mai putin dorit: peste 50% din capacitatea muschilor de a depozita glicogen nu va fi utilizata.

Studii recente au aratat ca o combinatie de proteine cu carbohidrati administrata in intervalul de 2 ore dupa exercitii, aproape dubleaza raspunsul insulinic, ceea ce conduce la cresterea cantitatii de glicogen muscular. Raportul optim intre carbohidrati si proteine este de 4 grame de carbohidrati pentru fiecare gram de proteine. Consumarea unei cantitati mai mari de proteine are un impact negativ, deoarece incetineste rehidratarea si refacerea glicogenului. In concluzie, dupa un antrenament, mai ales daca este preponderent aerob, ar trebui sa luati o portie dintr-un supliment care contine in jur de 20-25% proteine si restul carbohidrati (spre exemplu, Nutrifort). Studiile efectuate pe sportivi care au consumat un astfel de supliment au demonstrat ca acestia au acumulat cu pana la 100% mai mult glicogen decat cei care au consumat numai carbohidrati. De asemenea, nivelul insulinei a fost mai mare la cei din prima categorie.

Proteinele din supliment au si alte calitati, pe langa cele bine cunoscute, de refacere a tesuturilor distruse in timpul exercitiilor intense; ele vor creste absorbtia apei din intestine si vor ameliora hidratarea musculaturii. De asemenea vor stimula sistemul imunitar, ceea ce va face sportivul mai rezistent la imbolnaviri.

In concluzie, daca sunteti in cautarea celei mai bune metode de refacere dupa efort intens, folositi cu incredere o combinatie 4:1 de carbohidrati si proteine. Evident, puteti sa consumati alimente care sa contina un astfel de raport de nutrienti, insa va va fi mult mai usor daca veti opta pentru un supliment nutritiv.


Dr. Serban Damian


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 65941 ori.



Beneficiile consumului de CACAO

22 Aprilie 2024

Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei, nu sunt la fel de cunoscute. Stiai ca se pot consuma ca atare si au beneficii pentru sanatate?

Da, exact, pe langa pudra de cacao, de pus la prajituri sau din care poti sa prepari cacao cu lapte, exista si boabe de cacao simple, gata de savurat. Despre proprietatile nutritive ale boabelor de cacao, sub diferite forme, iti voi vorbi in acest clip.


Cum ne organizam corect mesele

18 Aprilie 2024

Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul. Nu reusesti sa te organizezi cu mancarea, sub pretextul ca esti ocupat si nu mai ai timp si de asta.

Poate mesele tale se reduc adesea la covrigi, biscuiti, dulciuri sau batoane de ciocolata, mancate pe marginea biroului, cu o sticla de suc alaturi, in timp ce lucrezi de zor. Daca ai o alimentatie dezordonata si iti lipseste un program regulat de mese, cresc sansele sa consumi frecvent produse prea calorice, cu grasimi, sare si zahar in exces, sarace in nutrienti.

In acest clip vei afla cum sa iti organizezi mesele!


Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI

26 Martie 2024

Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?

Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?


Articole din aceeasi categorie

L-CARNITINA
L-Carnitina este astazi unul dintre cele mai populare suplimente nutritive, ...
CALCIUL - O NECESITATE ZILNICA
In ultima vreme tot mai multi oameni devin foarte interesati ...


ASPARATMUL - PRO SAU CONTRA
Daca ai curiozitatea sa cauti pe Internet informatii despre aspartam, ...
MITUL APEI DISTILATE
In jurul subiectului "apa distilata - utilizare in culturism" au ...


Alte articole despre Nutritie






Pagina 11 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii