Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam EXERCITII PENTRU BRATE BINE DEFINITE SI UN PIEPT VOLUPTOS
PUNCTE FORTE SI PUNCTE SLABE ALE PROTEINELOR
TAE BO TE AJUTA SA SLABESTI
CSID - Meniurile traditionale la fel de periculoase ca fast-food-ul
ANTRENAMENTUL DUPA O ACCIDENTARE


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole NOI REGULI ALE DIETEI - 6 MODURI SURPRINZATOARE DE A SLABI
FACTORII PROTECTORI AI APARATULUI CARDIOVASCULAR
Dietele bogate in proteine si cu putini carbohidrati
PIZZA
Video - Postul alimentar
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum ne organizam corect mesele Fierbinte
Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul....
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » CU CAT FACI IMPINS DE LA PIEPT CU HALTERA?

CU CAT FACI IMPINS DE LA PIEPT CU HALTERA?


Se intampla sa cunosti o persoana. Din vorba in vorba afli ca si el face culturism. Brusc nu te mai intereseaza nici de unde e, nici ce muzica asculta, nici daca tine cu Rapid sau cu Steaua. Daca nu ti-a luat-o el inainte, nu te poti abtine si il intrebi: "cu cat faci impins?". Recunoaste cineva situatia? Impinsul de la piept cu haltera (pentru muschii pectorali) este un exercitiu special prin semnificatia pe care a capatat-o in mintea practicantilor de culturism. Poti sa adaugi greutate la geno, la ramat sau la presa, dar nimic nu iti da atata satisfactie ca momentul cand mai adaugi un disc la bara pentru impins.Deci ce ar trebui sa faci ca sa reusesti sa impingi mai multa greutate?

In primul rand trebuie sa te gandesti la o modificare a metodei de antrenament, care se distanteaza putin de stilul de antrenament clasic, destinat strict dezvoltarii masei musculare. Va trebui sa renunti la pozitia care izoleaza pectoralul, fiindca acum va fi necesar sa folosesti intregul corp.Aseaza-te pe banca si incearca sa-ti arcuiesti spatele cat de mult poti, mentinand umerii, capul si fesele lipite de banca. Aceasta pozitie va micsora distanta pe care trebuie sa o parcurga haltera. Picioarele se aseaza lipite de sol. Priza pe bara va fi putin mai larga decat latimea umerilor. Incordeza tot corpul si strange omoplatii sub tine. Sprijina-te puternic in podea.Roaga un coleg sa-ti dea bara. In felul acesta vei economisi energie.Apuca cu o priza ferma bara si adu barbia la piept. Cand esti pregatit sa cobori haltera trage aer in piept si umfla pieptul si abdomenul. In timpul miscarii de coborare bratele trebuie sa formeze un unghi de aproximativ 45 de grade cu lateralele corpului. Daca sunt perpendiculare pe corp, in afara de faptul ca vei avea mai putina forta, vei supune articulatia umarului la un stres substantial. Nu uita ca acum faci un exercitiu de forta, si nu unul de dezvoltare musculara.

Coboara bara pana la punctul unde pieptul se uneste cu abdomenul. Imediat ce haltera a atins corpul trebuie sa fii pregatit sa "explodezi", generand cat de multa energie poti, astfel incat sa ridici greutatea la pozitia initiala.
Expira in momentul cand ai ajuns cu haltera la jumatatea distantei dintre piept si varful degetelor (cu bratele in exetensie maxima). Traiectoria trebuie sa fie cat mai dreapta. Cand ai ridicat bara de la piept, indreapta bratele folosindu-te de triceps pentru a bloca cotul si a termina cursa.

Cum sa afli care este greutatea maxima pe care o poti ridica?Ca sa stii care este greutatea maxima cu care poti face o repetare, trebuie sa intrerupi antrenamentele timp de 48 de ore. Testul va trebui efectuat inainte de orice alt exercitiu. Normal ca daca vei incerca sa il faci la sfarsitul unui antrenament, nu vei reusi sa afli adevarul. Incepe prin a te incalzi bine. Acest lucru iti va creste forta si va preveni accidentele. Cinci minute de antrenament cardiovascular usor (bicicleta stationara, alergare pe loc etc.) urmat de cateva minute de stretching si exercitii de incalzire sunt tot ceea ce ai nevoie:

- rotirea bratelor: bratele drepte, roteste inainte si inapoi, de 15-20 in fiecare directie;

- flotari: 2 seturi a 15 repetari. Nu te forta, ideea este sa pompezi sange in pectorali si sa dezmortesti articulatiile.

- rotirea bratelor pentru coiful rotatorilor: intinde bratele in lateral, apoi indoaie coatele la 90 de garde. Orienteaza antebratele spre tavan si roteste de 20-30 de ori, apoi orienteaza-le spre in fata si iar roteste de 20-30 de ori.

- fluturari cu gantere: alege doua gantere foarte usoare si executa 3 seturi a cate 15-20 de repetari.

Acum ca ai terminat cu incalzirea, urmeaza sa afli in sfarsit care este greutatea maxima cu care poti face o reptare. Nu te hazarda sa incerci acest lucru fara sa ai langa tine un coleg de sala mai experimentat, care sa intervina la nevoie.

Iata ce trebuie sa faci:

1. Executa 2 seturi usoare a cate 5 repetari.

2. Odihneste-te 2 minute.

3. Creste greutatea si fa un set de trei repetari.

4. Odihneste-te 2 minute.

5. Creste iar greutatea si fa un alt set de 3 repetari.

6. Odihneste-te 3 minute.

7. Creste greutatea la valoarea pe care tu o banuiesti ca ar fi maxima si executa o repetare unica.

Daca NU reusesti sa ridici haltera, odihneste-te 3 minute, redu greutatea si incearca iar o repetare.

Daca reusesti sa ridici haltera, odihneste-te trei minute, creste putin greutatea si incearca o noua reptetare. Continua astfel pana cand vei afla care este greutatea maxima cu care poti efectua o repetare. Nu uita sa iti notezi data si greutatea ridicata, astfel incat sa poti observa ritmul in care evoluezi.

Desi acest test are aplicabiliate mai mare in powerlifting, nu este un aspect de neglijat sa iti cunosti limitele si in ceea ce priveste forta. Pe de alta parte, multe dintre programele de antrenament pe care le intalnim in reviste raporteaza valoarea greutatii pe care trebuie sa o folosim la un exercitiu, la greutatea maxima cu care puteti face o repetare. In concluzie, macar o data la cateva luni este indicat sa aflam la ce valori ne situam.



Dr. Serban Damian


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 73722 ori.



Cum ne organizam corect mesele

18 Aprilie 2024

Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul. Nu reusesti sa te organizezi cu mancarea, sub pretextul ca esti ocupat si nu mai ai timp si de asta.

Poate mesele tale se reduc adesea la covrigi, biscuiti, dulciuri sau batoane de ciocolata, mancate pe marginea biroului, cu o sticla de suc alaturi, in timp ce lucrezi de zor. Daca ai o alimentatie dezordonata si iti lipseste un program regulat de mese, cresc sansele sa consumi frecvent produse prea calorice, cu grasimi, sare si zahar in exces, sarace in nutrienti.

In acest clip vei afla cum sa iti organizezi mesele!


Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI

26 Martie 2024

Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?

Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?


Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Articole din aceeasi categorie

ANTRENAMENTELE: DIMINEATA SAU SEARA? ANTRENAMENTELE: DIMINEATA SAU SEARA?
Fara nici un dubiu, exerctiile fizice sunt benefice la orice ...
CAPOIERA CAPOIERA
Daca tot am vorbit de artele martiale intr-un articol recent, ...


ARTELE MARTIALE MIXTE ARTELE MARTIALE MIXTE
Disciplina si legatura minte-trup pot fi considerate elementele-cheie ale unui ...
BOXUL, MAI MULT DECAT UN SPORT BOXUL, MAI MULT DECAT UN SPORT
Aruncand un ochi peste originile sale mai mult decat impresionante ...


Alte articole despre Antrenament






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 5 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii