Cele mai noi articole CINCI ALIMENTE RECOMANDATE ATUNCI CAND AI DIABET
Ce trebuie sa stii despre vizitele tale la stomatolog
Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare
Silviu Marin
10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Forum

Sondaj de opinie
  Cum iti alegi medicul? *
La intamplare
De pe Internet
La recomandarea unui cunoscut
La recomandarea medicului de familile
 


Articole din aceeasi categorie
Vezi arhiva de sondaje


Aplicatie site
Goldnutrition
Sala Bucuresti
megaproteine
Slabire.Info.Ro
Ro Club Maraton
Nutritie Sportiva
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole RATIUNE SI NE-SIMTIRE
HERPESUL GENITAL
GUMA DE MESTECAT - PRO SI CONTRA
ANTRENAMENT DISTRACTIV, MERSUL PE ROLE
AUTOMEDICATIA, DEPENDENTA DE PSIHOTROPE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Add to Google
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta

Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Newsletter
abonare dezabonare


Fierbinte
Obișnuiește-ți copiii să consume fructe și legume Fierbinte
Mulți părinți sunt obișnuiți cu scena deja clasică de la masă: copilul lasă legumele în farfurie,...
Citeste mai mult


calculator
Iti recomandam 7 IDEI PENTRU O HIDRATARE OPTIMA IN ZILELE CANICULARE
CSID - Masa la restaurant, o capcana pentru silueta
SAUNA, EFECTE, INDICATII SI CONTRAINDICATII
Tribulus
RATIUNE SI NE-SIMTIRE
Sunteti aici :: Nutritie » HIDROMELUL (MIEDUL SAU HRANA ZEILOR)

HIDROMELUL (MIEDUL SAU HRANA ZEILOR)


HIDROMELUL_MIEDUL_SA_93670.jpgProbabil sunteti familiarizati cu produse apicole precum mierea si polenul. Eu personal le apreciez proprietatile terapeutice, dar recunosc ca imi e foarte greu sa consum polen in starea in care se comercializeaza pentru ca imi provoaca adevarate arsuri la stomac. Se poate consuma dupa ce o noapte intreaga a stat in iaurt, dar gustul este destul de neplacut.

Exista, totusi, un produs, necunoscut multora dintre voi, desi dateaza de 4000-6000 de ani. Unii spun ca ar fi originar din Babilon, fiind cunoscut de acum 4000 de ani, iar altii, Medicina Ayurveda, sustin ca originile sale dateaza de acum 6000 de ani, provenind, de fapt, din India.

In urma numeroaselor studii apartinand unui institut londonez, s-a concluzionat ca acest amestec de miere, apa pura si polen este un adevarat cocktail de vitamine, enzime si hormoni naturali. Acesta este hidromelul- o bautura alcoolica slaba, obtinuta prin fermentarea mierii amestecate cu apa si polen, ce grabeste vindecarea ranilor. S-a discutat insa ca nu ar fi doar o simpla bautura alcoolica slaba, ci unul dintre cele mai vechi remedii, stimulente, reintineritoare si afrodisiace cunoscute, mergandu-se pana la a fi considerat elixirul tineretii, el redand pofta de mancare, pofta de viata si actionand contra sterilitatii. S-au facut referiri chiar la o tinerete vesnica, obtinuta prin consumarea in combinatii cu anumite ierburi care cresteau la poalele muntilor Himalaya.

In epoca preistorica mierea a fost singura substanta dulce concentrata folosita pe scara larga in alimentatie iar din cercetarile arheologice hidromelul(miedul,vinul de miere) a fost prima bautura alcoolica fermentata cu mult inaintea bauturilor obtinute din fructele pomilor fructiferi,vita de vie si cereale.

Pentru vikingi, miedul este cel ce a daruit omului inspiratia poetica. De asemenea, este bine-cunoscut ca Odin a facut din "hidromelul poetilor" o licoare magica, ce asigura puterea premonitiei. Odin l-a invins pe gigantul Suttung pentru a castiga hidromelul, pe care acesta-l pastra ascuns Intr-o incapere subterana. In mod traditional, miedul era oferit la toate reuniunile solemne, iar actul de a bea impreuna asigura o legatura magica, nu doar intre cei prezenti, ci mai ales intre oameni si zei.

Intrebuintari si efecte terapeutice

Fara a incerca sa combat aceasta idee care recunosc ca imi surade (oricine aspira la nemurire, pe cea spirituala unii reusesc sa o atinga) voi incerca sa va prezint cateva efecte benefice ale hidromelului, care vin sa contracareze numeroase afectiuni patologice, ameliorand semnificativ starea clinica a pacientului. Astfel, acest cocktail de vitamine, enzime si hormoni naturali, cum este considerat, are numeroase intrebuintari terapeutice in raport cu frigiditatea (se consuma 1-3 pahare de hidromel inaintea actului amoros. Ajuta la relaxare, favorizeaza aparitia unei stari de spirit vioaie, jucause, euforice. Este printre putinele afrodiziace feminine cu eficienta dovedita, avand in plus si un gust si o aroma agreabile, element extrem de important), impotenta sexuala (se aplica acelasi tratament ca la frigiditate. In cazul barbatilor, are efecte usor vasodilatatoare - inclusiv in zona pelviana -, de stimulent hormonal si, prin efectul sau tonic nervos, ajuta la depasirea anumitor bariere si blocaje psihice.), menopauza prematura (se face o cura de 60 de zile cu hidromel. Se consuma pe stomacul gol, cate un pahar dimineata, la pranz si seara. In paralel, se tine un regim alimentar cu multe legume si fructe crude), inapetenta (se bea o jumatate de pahar de hidromel, cu 15-20 de minute inainte de fiecare masa.

Favorizeaza secretia de sucuri digestive, stimuleaza peristaltismul digestiv), carenta de vitamine, minerale si oligoelemente (se face o cura de 20 de zile, timp in care se bea jumatate de litru de hidromel pe zi. Pe langa faptul ca are in compozitia sa toate mineralele mierii si ale polenului, ajuta la o mult mai buna asimilare a acestor elemente si din alimentele obisnuite), insomnia, hiperexcitabilitatea nervoasa, guturaiul, durerile de gat. Hipocrate, parintele medicinii, recomanda ca hidromelul sa fie baut in "tot cursul bolilor acute, fiind mai putin indicat celor cu bila amara si cu hipertrofii viscerale". Aceasta licoare provoaca mai puţina sete decat vinul dulce si este calmanta pentru tuse, avand o insusire "detergenta" prin care se ingroasa expectoratia. Hidromelul este si diuretic si purgativ pentru scaunele biliare, care pot fi favorabile, dar mai abundente. Hipocrate consemna ca, diluat, favorizeaza mai mult expectoratia si calmarea plamanilor.

La capitolul afectiuni digestive isi arata eficienta in cazul constipatiei, al colitei de putrefactie, al arsurilor la stomac, ulcerelor, gastritelor, diareii.

In privinta afectiunilor cardiovasculare, are rezultate in recuperarea dupa infarct sau accident vascular, in cazul bolilor degenerative ale vaselor de sange, in ischemia cardiaca ori in cazul ulcerelor varicoase.

In afectiunile respiratorii intervine cu succes in caz de sinuzita, rinita, bronsita, astm, pneumonie, TBC.

Mod de preparare

Astazi doar putin hidromel se produce in Europa de Vest. In Anglia exista o companie care produce, in Franta productia industriala nu depaseste 3000 de hectolitri.Polonia produce doua feluri de hidromel dupa metodele traditionale Dwojniac(invechit 5-7 ani) si Trojniac(invechit cel putin 3 ani).

Conform catalogului"Wines and vines"(vinuri si vite de vie), in 1970 existau in America de Nord trei companii producatoare.Marea majoritate a vinurilor de miere este vin cuser.

Hidromelul se poate prepara prin:

1. Metoda Godan (cu maia de struguri)

2. Metoda Derosne si Layens (cu pastura)
3. Metoda Cabas si Ware (cu drojdie de vin) 4. Metoda Jacquemine (fermenti selectivi)
Dupa metoda de preparare hidromelul poate fi sec, dulce sau sampanizat.
Preparat in conditii optime, respectand tehnologia, hidromelul poate concura cu succes vinurile de marca precum cele de Rin, Champagne, Bordeaux, Xeres, Malaga. (Maria Teodorescu, Bauturi si preparate din miere, Editura Tehnica Bucuresti, 1977)

Sper ca aceste scurte informatii sa va trezeasca curiozitatea si interesul pentru prepararea unei bauturi sanatoase, gustoase si reconfortante.

Hidromelul se prepara si intr-un mod foarte simplu: intr-o sticla de un litru puneti 6-8 linguri de miere poliflora, o jumatate de lingurita cu polen, completant restul cu apa plata. Se inchide sticla ermetic si se lasa la macerat timp de doua zile la temperatura camerei, agitand-o de 3-4 ori pe zi. Rezulta o bautura cu gust placut, acrisor, acidulata, slab alcoolizata, cu efecte stimulente nervoase, tonice. Se pot consuma 2-3 pahare pe zi, de preferat pe stomacul gol, in cure a cate 20 de zile.



Suzana Kudor

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 58635 ori.



Adauga un comentariu Acest articol are 1 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii


(13 Mai 2016 12:58) Florica a spus

La capitolul afrodisiac pot sa confirm si io. E bun la asa ceva.



Articole din aceeasi categorie

10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...
CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2 CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2
Potrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea ...


ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL? ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL?
De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...
LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE
"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...


Alte articole despre Nutritie






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 13


Noutati
20 Octombrie 2016
Obișnuiește-ți copiii să consume fructe și legume
Mulți părinți sunt obișnuiți cu scena deja clasică de la masă: copilul lasă legumele în farfurie,

30 Iunie 2016
Energia in timpul efortului si alimentatia - un studiu pe ciclisti
Alimentația este una dintre componentele de maximă importanță ale pregătirii sportive, fiind unul dintre

21 Februarie 2016
Colesterolul și sănătatea
Ce este colesterolul?rnColesterolul este o moleculă grasă (numită „lipid”) care este formată în

31 Ianuarie 2016
Cum apar depozitele de grasime?
Obezitatea si excesul de grasime, la copii si adulti, reprezinta deja boli epidemice care dau nastere altor afectiuni

4 Ianuarie 2016
Scaderea in greutate in cateva idei principale
Ca la fiecare inceput de an, una dintre primele "rezolutii" pe lista multora dintre noi este scaderea in greutate.


Vezi toata arhiva de noutati






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii | Linkuri