Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam FA-TI TIMP PENTRU ANTRENAMENTE MAI SCURTE
FOLOSIREA SUPLIMENTELOR PENTRU SLABIRE IN OBEZITATEA INFANTILA
8 DINTRE CELE MAI CIUDATE SPORTURI DIN LUME
REFACEREA DUPA ANTRENAMENT
Emisiunea Topsport - Tratamentul durerilor lombare


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Temporizarea suplimentelor nutritive
SPORTUL - ARGUMENTE FIZIOLOGICE
Abductia piciorului la sol
SPORT IN PARC
BENEFICIILE EXERCITIILOR ZUMBA
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile consumului de CACAO Fierbinte
Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei,...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Sanatate » CONOPIDA LUPTA IMPOTRIVA CANCERULUI

CONOPIDA LUPTA IMPOTRIVA CANCERULUI


CONOPIDA_LUPTA_IMPOT_60671.jpgConopida se inrudeste cu broccoli si varza si este o leguma ce contine o multime de nutrienti ce ajuta la prevenirea cancerului. Acesti nutrienti actioneaza eficient, impiedicand formarea celulelor canceroase. Exista numeroase studii ce sugereaza existenta unei legaturi clare intre conopida si rezistenta organismului la boala secolului. Cu toate acestea, intelegerea mecanismului de functionare a acestor substante a inceput abia in urma cu cativa ani.

Conopida face asadar parte din familia cruciferelor, iar acest tip de legumele contine izotiocianati si sulforafan, doua substante care au abilitatea de a preveni si stopa anumite forme de cancer, cum ar fi cel mamar, ovarian, de prostata sau pulmonar. Daca iti place in mod deossbit mancarea indiana sau cel putin adori aroma sofranului, afla ca o combinatie de conopida si sofran are efecte deosebite de benefice asupra sanatatii barbatilor. Cancerul de prostate este mai putin intalnit in India in comparatie cu alte parti ale lumii. Daca te gandesti ca majoritatea indienilor se bucura de o dieta bogata in legume ce fac parte din familia Brassica (varza, conopida etc), dieta condimentata din plin cu sofran, e lesne de facut o legatura intre starea lor mai buna de sanatate si aceste alimente. Sofranul contine o cantitate mare de fitonutrienti cum ar fi curcuminil care, alaturi de fenetil izotiocianatul ce se regaseste in legumele ce fac parte din familia cruciferelor, reduc riscul formarii tumorilor canceroase, in special a celui de prostata.

Conopida AJUTA LA DETOFIXIERE

Delicioasa leguma contine glucosinolati si tiocianati cum ar fi sulforafan si izotiocianat, niste substante ce au roulul de a sustine ficatul in neutralizarea substantelor toxice. Astfel, in cazul in care moleculele toxice ce ajung in organism nu sunt detoxifiate rapid in ficat, pot sa aiba efecte negative asupra organismului, favorizand aparitia celulelor canceroase. O multime din enzimele care se regasesc in conopida ajuta la procesul de detoxifiere: glutation transferaza, glucuronil transferaza si quinon reductaza. Daca nu ai auzit pana acum de aceste substante, e important sa retii ca aceasta leguma interesanta le contine pe toate si poate, asadar, sa te ajute sa iti mentii organismul curat. E recomandat sa consumi conopida ca atare, in stare cruda, in salate, sau usor inabusita, pentru a-i pastra proprietatile nutritive.

Conopida - ALIMENT ANTIREUMATIC

De la varste fragede, o multime de oameni se plang ca sufera de reumatism. Pe langa tratamentul clasic recomandat de doctori, o alimentatie bogata in conopida s-ar parea ca poate sa le faca acestor suferinzi mult bine. Leguma contine cantitati mari de vitamina C, o vitamina cunoscuta pentru lupta impotriva poliartritei, care este o forma de artrita reumatoida. Studii de specialitate realizate pe mai mult de 20.000 de persoane au demonstrat ca indivizii care consuma alimente sarace in vitamina C sunt de trei ori mai expusi la aceasta boala, in comparative cu cei care aleg sa consume alimente bogate in vitamina C (kiwi, grapefruit, lamai, mere etc).

In plus, conopida are efecte benefice si asupra sistemului cardiovascular. Nivelul de colesterol din sange poate fi diminuat prin intermediul cantitatilor de indole-3-carbinol, un fitonutrient ce se regaseste in legumele apartinand familei cruciferelor. Consumand conopida de cel putin 3 ori pe spatamana, poti sa iti reglezi tensiunea arteriala si chiar sa previi anemia, potrivit specialistilor. "Varza de Cipru", cum mai este cunoscuta conopida contine nenumarate enzime, proteine si vitamine: vitaminele A, B1, B2, B6, C, fosfor, calciu, zinc, magneziu, mangan, fier, cupru si carotene. Nu contine amidon si este recomandata in curele de slabire, datorita numarului scazut de calorii: 25 calorii per 100 de grame.

Datorita carotenului pe care il contine, conopida este recomandata de medicii oftalmologi, iar fosforul o face o leguma cu efecte benefice asupra dentitiei. Mai mult, conopida sprijina sistemul digestiv datorita numeroaselor fibre pe care le contine.

Sfat util: Atunci cand alegi sa gatesti conopida, ai grija sa ii conservi toate vitaminele si mineralele, pentru a te bucura din plin de beneficiile acestora. Poti sa consumi conopida cruda, daca iti place gustul, dar poti si sa o prepari la aburi sau sa o fierbi. Taie conopida in bucati de marime medie, pune apa la fiert si, cand apa da in clocot, adauga conopida. Las-o la fiert mai putin de 2-3 minute. In acest mod, nu numai ca ii vei conserva gustul placut, dar te vei bucura si de nutrientii acesteia.



slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 48626 ori.



Beneficiile consumului de CACAO

22 Aprilie 2024

Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei, nu sunt la fel de cunoscute. Stiai ca se pot consuma ca atare si au beneficii pentru sanatate?

Da, exact, pe langa pudra de cacao, de pus la prajituri sau din care poti sa prepari cacao cu lapte, exista si boabe de cacao simple, gata de savurat. Despre proprietatile nutritive ale boabelor de cacao, sub diferite forme, iti voi vorbi in acest clip.


Cum ne organizam corect mesele

18 Aprilie 2024

Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul. Nu reusesti sa te organizezi cu mancarea, sub pretextul ca esti ocupat si nu mai ai timp si de asta.

Poate mesele tale se reduc adesea la covrigi, biscuiti, dulciuri sau batoane de ciocolata, mancate pe marginea biroului, cu o sticla de suc alaturi, in timp ce lucrezi de zor. Daca ai o alimentatie dezordonata si iti lipseste un program regulat de mese, cresc sansele sa consumi frecvent produse prea calorice, cu grasimi, sare si zahar in exces, sarace in nutrienti.

In acest clip vei afla cum sa iti organizezi mesele!


Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI

26 Martie 2024

Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?

Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?


Articole din aceeasi categorie

SANATATE IN CIFRE SANATATE IN CIFRE
Odihna, alimentatie sanatoasa, sport, relaxare, voie buna...Acestea sunt secretele unei ...
VITAMINIZAREA PIELII VITAMINIZAREA PIELII
Toti stim ca administrarea unei doze zilnice de vitamine si ...


INSOMNIA POATE FI TRATATA CHIAR DE TINE INSOMNIA POATE FI TRATATA CHIAR DE TINE
De obicei nu trebuie sa ne gandim prea mult la ...
GIMNASTICA SENZORIALA PERINATALA GIMNASTICA SENZORIALA PERINATALA
Ce inseamna gimnastica senzoriala perinatala? O apropiere normala, gestuala si ...


Alte articole despre Sanatate






Pagina 7 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii