Cele mai noi articole CINCI ALIMENTE RECOMANDATE ATUNCI CAND AI DIABET
Ce trebuie sa stii despre vizitele tale la stomatolog
Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare
Silviu Marin
10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Forum

Sondaj de opinie
  Cum iti alegi medicul? *
La intamplare
De pe Internet
La recomandarea unui cunoscut
La recomandarea medicului de familile
 


Articole din aceeasi categorie
Vezi arhiva de sondaje


Aplicatie site
Goldnutrition
Sala Bucuresti
megaproteine
Slabire.Info.Ro
Ro Club Maraton
Nutritie Sportiva
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole ECHITATIA, SPORTUL MINTII SI AL SUFLETULUI
SOMNUL DE PROASTA CALITATE SI EFECTELE SALE
ALCOOLISMUL, UN PARIU CU VIATA INTODEAUNA PIERDUT
DA JOS BURTA! editia 2005
PREGATIREA ALIMENTELOR IN OBEZITATE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Add to Google
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta

Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Newsletter
abonare dezabonare


Fierbinte
Obișnuiește-ți copiii să consume fructe și legume Fierbinte
Mulți părinți sunt obișnuiți cu scena deja clasică de la masă: copilul lasă legumele în farfurie,...
Citeste mai mult


calculator
Iti recomandam Raluca Cristea
DURERILE IN GAT
INFLUENTA ALIMENTATIEI LA NIVEL CEREBRAL
TOXINA BOTULINICA - ARMA BIOLOGICA SAU PRODUS DE UTILITATE?
MITURI DESPRE SLABIRE
Sunteti aici :: Nutritie » CEAIUL CU GHEATA

CEAIUL CU GHEATA


CEAIUL_CU_GHEATA_17107.jpgCeaiul este o modalitate foarte buna de a incepe sa adaugati plante la o dieta, pentru ca este gustos si se prepara usor. Este mult mai bine sa preparati propriile ceaiuri de la zero pentru ca multe dintre aceste ceaiuri imprastie o multime de uleiuri esentiale direct in apa si astfel nu este nevoie de prea mult timp pentru a obtine o aroma puternica si o culoare frumoasa. Cu alte cuvinte, ceaiul cu gheata este la fel de sanatos ca si ceaiul fierbinte. Acesta este un lucru bun, pentru ca multi oameni vor bea mai usor ice tea decat ceai fierbinte, in special in perioada de vara.

De ce este ceaiul cu gheata atat de bun pentru noi? Acest ceai contine mai mult de 700 de substante chimice diferite, cum ar fi antioxidanti, aminoacizi, vitamine (C, E si K). Antioxidantii ajuta corpul sa se protejeze de actiunea de deteriorare a celulelor provocata de moleculele cunoscute sub denumirea de radicali liberi. Antioxidantii din ice tea care fac atat de multe pentru noi, sunt numiti flavonoide. Acestea se gasesc deasemenea si in legume si fructe. S-a dovedit ca ice tea ajuta sistemul imunitar sa devina mai puternic, protejeaza dintii de placa bacteriana, si este gandit pentru a ne ajuta sa ardem mai multe calorii in fiecare zi. S-au realizat studii pe un lot de oameni care fumeaza. Persoanele care au consumat patru cesti de ceai verde in fiecare zi, au prezentat o deteriorare mai mica a globulelor albe, comparativ cu persoanele care nu au baut deloc ceai. Pentru intepaturile de insecte ceaiul verde face diferenta. Se toarna putin ice tea verde proaspat preparat pe un tampon de bumbac si se freaca usor locul afectat. Mancarimea se va opri imediat. Ati observat ca ceaiul verde este inclus ca ingredient in multe creme de ingrijire a pielii si lotiuni, inclusiv de protectie solara? Aceasta se datoreaza faptului ca a fost dovedit ca ceaiul verde contribuie la blocarea aparitiei cancerului de piele, cauzat de soare. Consumand doar o jumatate de pahar de ceai verde cu gheata pe zi puteti ajuta la controlul si mentinerea tensiunii arteriale. Ceaiul verde ajuta la prevenirea bolilor Alzheimer si Parkinson. Consumul a trei portii de ceai negru cu gheata reduce riscul de infarct miocardic, accident vascular cerebral, precum si de leziuni ale arterelor coronare. A fost demonstrat ca ice tea are chiar si efectul de a reduce colesterolul. Deoarece ceaiul verde se prepara, in general, la temperaturi mai mici, obtinerea ceaiului cu gheata se face mai rapid si mai simplu fiind necesar mai putin timp pentru a se raci. Pentru a putea pastra aroma, culoarea naturala si proprietatile benefice ale plantelor se poate dubla cantitatea de frunze de ceai verde. Acestea se pot introduce intr-un recipient inchis, plin cu apa rece. In acest fel se evita oxidarea care poate aparea in cazul in care ceaiul este lasat in contact cu aerul. Prepararea necesita, de fapt, un timp foarte scurt. De exemplu, se pot obtine 10-15 cesti de ceai in doar 30-45 de minute. Pentru a beneficia de toate proprietatile ceaiului cu gheata trebuie sa consumati ceai proaspat preparat. Iata cateva retete pe care le puteti gusta toata vara:

Ice tea clasic cu menta


Datorita continutului sau de mentol, menta este o planta cu efect revigorant. Nu numai ca racoreste si calmeaza intr-o seara fierbinte de vara, dar este deasemenea utila pentru indigestie si greata. Aveti nevoie de 4 cani de apa, 4 linguri de menta uscata, 1 lingura de miere, 2 felii de lamaie. Se fierbe apa. Se adauga menta si se acopera timp de 5 minute. Se apasa pe plante cu lingura pentru a extrage lichid si apoi se arunca ierburile.Se amesteca cu mierea, pana la dizolvarea ei si se lasa sa se raceasca. Se serveste cu gheata si decorat cu o felie de lamaie si o frunzulita de menta.

Ice tea sud african

Culoarea rosie a ceaiului sud african provine de la rooibos, care are un continut ridicat de antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi, calmeaza iritabilitatea si poate ajuta in lupta impotriva alergiilor. Are un gust usor dulce si este deosebit intr-o zi fierbinte de vara. Aveti nevoie de 1 litru apa, 1 lingurita de ceai rooibos , sucul proaspat de la 1 / 2 portocala, 1 lingurita de zahar (daca este necesar pentru indulcire) si 1 pahar de gheata.Se fierbe apa. Se toarna apa peste ceaiul rooibos si se lasa intre 2-5 minute. Se strecoara si se lasa sa se raceasca. Se toarna ceaiul intr-un pahar cu gheata. Se adauga sucul de portocale. Se amesteca si se savureaza.

Ice tea cu hibiscus

Aveti nevoie de o ceasca cu suc de lamaie, 2 linguri de flori uscate de hibiscus, o jumatate de ceasca de frunze de menta, felii de lamaie si optional sirop de artar. Se introduc plantele, sucul de lamaie si siropul de artar (optional) intr-un borcan. Se completeaza cu apa fiarta si se lasa acoperit 10 minute. Se indeparteaza plantele. Se serveste cald sau cu gheata decorat cu felii de lamaie.

Aproape orice ceai pe care il consumati fierbinte poate fi savurat cu gheata. Cu toate acestea, unele ceaiuri sunt mai bune si isi pastreaza mai bine aroma daca sunt consumate

reci.



Dr. Roxana Popescu

Articol supervizat de Dr. Serban DAMIAN, nutritionist sportiv, Centrul de nutritie Superfit
Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 7558 ori.



Adauga un comentariu Acest articol are 1 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii


(11 Ianuarie 2011 01:08) veronica a spus

Navigand prin Marile Netului am descoperit,la un moment dat ,un comentariu despre o ceainarie proaspat deschisa .Mi-am luat inima in dinti si-am admirat iarna in toata splendoarea ei colindand pe cochetele stradute din cartierul Cotroceni . A fost o plimbare foarte frumoasa , dar inghetasem si doar la un ceai cald imi statea gandul .
Cand am ajuns pe dr Staicovici nici nu-mi mai simteam degetele , in sfarsit am intrat si tare m-am mai bucurat cand m-am lipit de delicioasa soba arzatoare.Dupa 10 minute , cand m-am incalzit de-a binelea am inceput sa ma uit in jur si, dupa cum se spunea,chiar este de poveste.Zane si pitici ies din pereti, miros de busuioc si rozmarin , au jocuri de sah si de tintar ,au niste masute tare dragute facute chiar de ei (dupa cum aflat mai tarziu) ,un baiat sculpta in lemn o lingurita.
Ceaiul este servit in ceainice lucrate intr-un ceantru de olarit , tavite din lemn cu poezii pe ele , cam totul este lucrat de mana si cu bun gust.
Ce m-a surprins cel mai tare este faptul ca au roata olarului chiar acolo, cum cobori scarile de la intrare ;prima data am crezut ca e asa ,de decor ,dar mare mi-a fost mirarea cand cineva s-a asezat la roata si-a inceput sa modeleze in lut o vaza pt flori.M-au lasat si pe mine sa incerc , ce-i drept nu prea mi-a iesit mare lucru , dar este o experienta uimitoare sa lucrezi in lut.
Baietii sunt de nota 10 , atmosfera este de basm , dupa cum se zicea in acel comentariu , recomand din suflet aceasta ceainarie , tel 0733 811 620 ( pana si cartile de vizita sunt lucrate de mana) , dr Staicovici 37 , demisol( strada dintre Opera Center si Facultatea de Medicina Veterinara)



Noutati
20 Octombrie 2016
Obișnuiește-ți copiii să consume fructe și legume
Mulți părinți sunt obișnuiți cu scena deja clasică de la masă: copilul lasă legumele în farfurie,

30 Iunie 2016
Energia in timpul efortului si alimentatia - un studiu pe ciclisti
Alimentația este una dintre componentele de maximă importanță ale pregătirii sportive, fiind unul dintre

21 Februarie 2016
Colesterolul și sănătatea
Ce este colesterolul?rnColesterolul este o moleculă grasă (numită „lipid”) care este formată în

31 Ianuarie 2016
Cum apar depozitele de grasime?
Obezitatea si excesul de grasime, la copii si adulti, reprezinta deja boli epidemice care dau nastere altor afectiuni

4 Ianuarie 2016
Scaderea in greutate in cateva idei principale
Ca la fiecare inceput de an, una dintre primele "rezolutii" pe lista multora dintre noi este scaderea in greutate.


Vezi toata arhiva de noutati






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii | Linkuri