Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam SOMNUL DE PROASTA CALITATE SI EFECTELE SALE
LAMAIA, UN AJUTOR DE NADEJDE
TIPURI DE MASAJ SI EFECTELE ACESTORA
OBEZITATEA, BOALA SECOLULUI
LUNA INTERNATIONALA A CONSTIENTIZARII CANCERULUI MAMAR


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole PRAJIREA ALIMENTELOR
CSID - Copiii crescuti de bunici au sanse mai mari sa devina obezi
SA JUCAM TENIS!
DE CE NE INDRAGOSTIM DE PERSOANELE NEPOTRIVITE?
CAFEINA
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum ne organizam corect mesele Fierbinte
Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul....
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Ghiduri de sanatate » Ghidul scaderii in greutate » Ce este obezitatea?
Ghidul scaderii in greutate

Ce este obezitatea?


Obezitatea reprezinta un exces de grasime in intregul organism. O persoana este considerata obeza cand greutatea lui sau a ei este cu 20% sau mai mult peste greutatea normala. Cea mai des intalnita formula de apreciere a greutatii este indexul masei corporale (IMC). O persoana este considerata supraponderala daca BMI-ul ei sau al lui este intre 25 si 29.9; o persoana este considerata obeza daca BMI-ul ei sau al lui depaseste 30.

Ce_este_obezitatea_39038.jpg"Obezitate morbita" inseamna ca o persoana fie are cu 50%-100% mai mult decat greutatea normala, are BMI-ul 40 sau mai mare, sau are o greutate suficient de mare incat aceasta afecteaza serios sanatatea sau functionarea normala a organismului.

Ce anume provoaca obezitatea?

Excesul ponderal se instaleaza atunci cand o persoana are un aport mai mare de calorii in comparatie cu cele pe care le "arde". Pentru cei multi oameni acest lucru inseamna a manca prea mult si a avea activitate fizica prea putina. Dar exista si alti factori care de asemenea joaca un rol in obezitate. Acestia pot include:

- Varsta. Pe masura ce inaintezi in varsta, metabolismul organismului incetineste si nu cere la fel de multe calorii pentru a-ti mentine greutatea. De aceea oamenii observa ca mananca la fel si fac aceleasi activitati ca atunci cand aveau 20 de ani, insa la 40 de ani, cresc in greutate.

- Sex. Femeile tind sa castige mai mult si mai rapid in greutate decat barbatii. Barbatii au rata metabolismului bazal mai crescuta (adica ard mai multa energie in repaus) decat femeile, deci barbatii consuma mai multe calorii pentru a-si mentine greutatea corporala. In plus, cand femeile ajung la menopauza, rata lor metabolica scade. Iata de ce femeile se ingrasa dupa menopauza.

- Genetica. Obezitatea tinde sa se raspandeasca in familii, de-a lungul generatiilor. Intr-un studiu despre adulti care au fost adoptati cand au fost copii, cercetatorii au descoperit ca greutatea adultului participant a fost mai apropiata de greutatea parintilor biologici decat a celor adoptivi. Se pare ca mediul de viata din familia adoptiva a avut mai putina influenta in dezvoltarea obezitatii decat componenta genetica a persoanei. De fapt, daca mama ta biologica este grasa ca si adult, sunt aproximativ 75% sanse ca si tu sa fii gras. Daca mama ta biologica este slaba, exista de asemenea 75% sanse ca tu sa fii slab. Cu toate acestea, oamenii care simt ca genele lor sunt sortite la o viata de obezitate, ar trebui sa ia masuri. Multi oameni predispusi genetic la obezitate nu devin obezi sau sunt capabili sa piarda in greutate si sa se mentina.

- Factorii de mediu. Desi genele reprezinta un factor important in multe cazuri de obezitate, mediul in care traieste o persoana joaca de asemenea un rol semnificativ. Factorii de mediu includ stilul de viata, ca de exemplu ce mananca o persoana si cat de activa este sau nu.

- Activitatile fizice. Indivizii activi au nevoie de mai multa energie (calorii) decat cei mai putin activi, pentru a-si mentine greutatea. In plus, activitatea fizica tinde sa scada apetitul la indivizii obezi in timp ce creste capacitatea organismului de a metaboliza preferential grasimea ca sursa de energie. Multe dintre cresterile in obezitate din ultimii 20 de ani se cred a fi rezultatul unui nivelul scazut al activitatii fizice zilnice.

- Factorii psihologici. Factorii psihologici influenteaza de asemenea obiceiul de a manca. Multi oameni mananca raspunzand emotiilor negative ca de



Dr. Serban Damian


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 68168 ori.



Cum ne organizam corect mesele

18 Aprilie 2024

Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul. Nu reusesti sa te organizezi cu mancarea, sub pretextul ca esti ocupat si nu mai ai timp si de asta.

Poate mesele tale se reduc adesea la covrigi, biscuiti, dulciuri sau batoane de ciocolata, mancate pe marginea biroului, cu o sticla de suc alaturi, in timp ce lucrezi de zor. Daca ai o alimentatie dezordonata si iti lipseste un program regulat de mese, cresc sansele sa consumi frecvent produse prea calorice, cu grasimi, sare si zahar in exces, sarace in nutrienti.

In acest clip vei afla cum sa iti organizezi mesele!


Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI

26 Martie 2024

Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?

Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?


Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Articole din aceeasi categorie

Dietele
xista pur si simplu sute de diete care au fost ...
Piedici in calea scaderii in greutate
Curele de slabire sunt la mare moda. De ce? Simplu, ...


Mancat frecvent = slabire mai rapida
Efectul termogenic al alimentelor accelereaza metabolismul Orice proces fiziologic din organism ...
Efortul fizic si scaderea in greutate
Efectele efortului fizic asupra organismului din perspectiva scaderii in greutate - ...


Alte articole despre Ghidul scaderii in greutate



« 1 2
Pagina 2 din 2






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii