Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Ridicarea picioarelor la aparat
CUM SA AI O RELATIE SANATOASA
EXERCITIILE FIZICE SI SOMNUL
INFECTIA CU VIRUSUL WEST NILE
MITURI DESPRE IMBATRANIRE


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole CINE TE AJUTA SA SLABESTI?
BIOLOGIA OBEZITATII
Consumul de fructe in curele de slabire
VIDEO - Alimentatia pe grupe de varsta
Flexii la aparat
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile consumului de CACAO Fierbinte
Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei,...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Slabire » O METODA DE "ARS" GRASIMEA

O METODA DE "ARS" GRASIMEA


Multi oameni se plang de lipsa timpului, atunci cand vine vorba de participa la un program regulat de antrenament. Din acest motiv unii mai inventivi au scos casete video, cd-uri sau carti de genul "Scapa de grasime in doar 5 minute de antrenament zilnic". Ceea ce incearca ei sa ofere prin produsele lor este obtinerea unor rezultate in timp scurt si cu mai putin efort.

O metoda simpla de reducere a timpului petrecut in sala este cresterea densitatii antrenamentului. Densitatea este o masura cantitatii de efort raportata la o anumita perioada de timp. Poate ca suna putin complicat, dar va asigur ca nu este. Cresterea densitatii antrenamentului este la indemana oricui, cu ajutorul superseriilor. Majoritatea programelor de antrenament presupun executarea cate unei singure serii odata, dintr-un anume exercitiu, apoi pauza 1-2 minute si reluarea aceluiasi exercitiu. Aceste perioade de pauza consuma o multime de timp. Cu ajutorul superseriilor te vei misca rapid de la un exercitiu la altul, cu foarte putin timp de pauza intre serii. Cu alte cuvinte, in loc sa te odihnesti intre serii, vei face un exercitiu pentru alta grupa musculara.

Superseriile implica executarea a catorva serii din 2 exercitii pentru grupe musculare antagoniste, cum ar fi flexii cu bara pentru biceps si flotari la paralele (pentru triceps). Un set compus este o superserie dedicata aceleiasi grupe musculare (cum ar fi flexii cu bara si flexii alternative cu gantere pentru biceps).

Unul dintre principalele avantaje ale programelor de antrenament ce contin superserii este cresterea ratei metabolice timp de cateva ore dupa antrenament. Sudiile au mai aratat o modificare substratului oxidativ, ceea ce inseamna ca este consumata mai multa grasime. Cercetatorii de la Colorado State University, Kristin Osterberg si Christopher Melby, au studiat un grup de 7 femei tinere (22-35 de ani), toate active din punct de vedere fizic, care s-au antrenat cu greutati de 3-4 ori pe saptamana in completare la programul lor obisnuit de exercitii cardio. Acestea s-au antrenat in felul urmator: au inceput cu impins din culcat 10-15 repetari; fara a se odihni, au trecut la ramat cu bara. Abia apoi au facut o pauza de 2-3 minute. Au repetat superseriile de 4 ori, inainte de a trece la urmatorul exercitiu. Tot antrenamentul a durat 100 de minute si a inclus cateva exercitii de baza, cum ar fi impins de la piept, ramat cu bara, genuflexiuni, presa pentru umeri. Sportivele s-au antrenat ducand ultimele 2 serii pana in punctul de epuizare musculara.

Au fost efectuate masuratori la 16 ore dupa antrenament si s-a constatat ca rata de metabolizare a grasimilor a crescut cu peste 50%. De asemenea, rata metabolismului bazal crescuse cu aproximativ 4%. Cu alte cuvinte, sportivele aveau capacitatea sa arda mai multe calorii si mai multa grasime.

Intr-un studiu similar efectuat pe barbati se constatase ca rata metabolismului bazal era mai mare cu 10% in dimineata urmatoare antrenamentului. Daca pauzele intre serii au fost lasate mai mari, amplificarea metabolismului a fost mai putin pronuntata - in jur de 4,7%. In concluzie, pentru a-ti asigura o crestere a metabolismului bazal, mentine pauzele intre serii cat mai scurte.

Daca esti foarte ocupati si nu ai timp prea mult pentru antrenamente, atunci incearca sa cresti densitatea lor, utilizand superserii. Este o cale foarte simpla de a mari rata metabolica si a arde mai rapid grasime fara a petrece mai mult timp la sala.


Dr. Serban Damian


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)

Acest articol a fost vizualizat de 55218 ori.



Beneficiile consumului de CACAO

22 Aprilie 2024

Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei, nu sunt la fel de cunoscute. Stiai ca se pot consuma ca atare si au beneficii pentru sanatate?

Da, exact, pe langa pudra de cacao, de pus la prajituri sau din care poti sa prepari cacao cu lapte, exista si boabe de cacao simple, gata de savurat. Despre proprietatile nutritive ale boabelor de cacao, sub diferite forme, iti voi vorbi in acest clip.


Cum ne organizam corect mesele

18 Aprilie 2024

Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul. Nu reusesti sa te organizezi cu mancarea, sub pretextul ca esti ocupat si nu mai ai timp si de asta.

Poate mesele tale se reduc adesea la covrigi, biscuiti, dulciuri sau batoane de ciocolata, mancate pe marginea biroului, cu o sticla de suc alaturi, in timp ce lucrezi de zor. Daca ai o alimentatie dezordonata si iti lipseste un program regulat de mese, cresc sansele sa consumi frecvent produse prea calorice, cu grasimi, sare si zahar in exces, sarace in nutrienti.

In acest clip vei afla cum sa iti organizezi mesele!


Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI

26 Martie 2024

Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?

Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?


Articole din aceeasi categorie

DIETA SCARSDALE DIETA SCARSDALE
Elaborata in perioada anilor '70 de cardiologul American Tarnower, dieta ...
PATRU ASPECTE ALE SLABIRII FARA STRES PATRU ASPECTE ALE SLABIRII FARA STRES
Te rastesti la colegi fara nici un motiv. Te simti ...


ALIMENTE CU PUTINE CALORII ALIMENTE CU PUTINE CALORII
Nisa alimentelor cu calorii negative se dezvolta incontinuu si multi ...
SECRETELE SLABIRII EFICIENTE SECRETELE SLABIRII EFICIENTE
Stii cum ar trebui sa scazi in greutate: mananci mai ...


Alte articole despre Slabire






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 3 din 12






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii