Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam STRATEGII DE SCADERE IN GREUTATE
PUTEREA PROTEINELOR
Ce sunt suplimentele nutritive?
MINTE VERSUS CORP
GHIMBIRUL, MAI MULT DECAT AROMA


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Stretching - brate - exercitii set 2
SPORTURI NOI LA OLIMPIADA LONDRA 2012
FENOMENUL DIETEI ZONE
PLANUL TAU DE SCADERE IN GREUTATE
POFTITI LA SLABIT! ELENA
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI Fierbinte
Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Sanatate » AI GRIJA DE PIELEA TA IN TIMPUL IERNII

AI GRIJA DE PIELEA TA IN TIMPUL IERNII


AI_GRIJA_DE_PIELEA_T_32686.jpgPe masura ce se instaleaza iarna, schimbarile sunt evidente: vremea se raceste considerabil, aerul devine mai uscat si vantul bate mai puternic, cad primii fulgi "consistenti" de nea, si toate acestea nu pot avea efecte benefice asupra pielii tale, in special asupra tenului, buzelor si pielii de pe maini, cel mai adesea afectate. Explicatia este simpla: din cauza frigului, pielea produce mai putine substante grase si risca sa se usuce. Vei avea deci nevoie de ajutor suplimentar pentru a te apara de conditiile aspre de afara, altfel pielea ta se va irita, se va inaspri si va crapa - cu totii am experimentat cel putin o data aceste senzatii. Vrei sa afli cum poti sa le eviti iarna aceasta? Urmeaza cateva sfaturi simple si poti avea o piele frumoasa si sanatoasa si in lunile geroase.

Fa bai caldute sau dusuri reci

Desi tinzi sa apelezi la baile cu apa fierbinte pentru a se incalzi si relaxa dupa o zi petrecuta in frig, apa foarte fierbinte supune pielea unui stres suplimentar. Baile cu apa calduta sau dusurile aproape reci te revigoreaza mult mai repede. Tine minte sa eviti totusi sapunurile dure (colorate, parfumate) si sa folosesti in schimb sapunurile care nu usuca pielea. Imediat dupa ce ai iesit de sub dus, sterge-te cu un prosop si aplica-ti pe toata pielea o crema hidratanta (ai grija sa fie o crema de corp, nu de fata).

Hidrateaza-te

Acesta este cel mai important sfat de care trebuie sa tii cont pentru ingrijirea pielii pe timpul iernii. Alege o crema sau o lotiune hidratanta de calitate buna. Ca si crema de zi, alege o crema care contine oxid de zinc si care are un FPS (factor de protectie solara) de minim 15. (desi soarele e mai scump la vedere iarna, tot ai nevoie de protectie, iar daca ai parte de zapada si "soare cu dinti", iti trebuie o crema cu un FPS si mai mare) Cremele hidratante bune creeaza o bariera impotriva elementelor nocive ale mediului care iti pot irita foarte mult pielea, in special iarna.

Ai grija de buzele tale

Nu uita de buze, devin foarte usor uscate si crapate in timpul iernii deoarece tinzi sa le umezesti din cauza aerului uscat, iar efectul este unul neplacut - usturimi si crapaturi, uneori pana la mici sangerari. Ce poti face? Evident, recurgi la clasicul "strugurel", daca se poate unul cat mai "naturist" (exista in farmacii unele balsamuri pentru buze pe baza de echinaceea, vitamina E sau aloe vera - pentru hranirea si hidratarea buzelor, refacerea tesutului si cicatrizarea ranilor in cazul buzelor crapate). Daca ai mici cojite de piele pe buze, simpla hidratare nu te va ajuta prea mult. Alege un produs care are sa contina ulei de masline sau un unguent pe baza de galbenele, si seara foloseste o periuta de dinti pentru a inlatura stratul de piele desprinsa, apoi iti poti unge buzele cu miere.

Ingrijeste-ti mainile

Una din principalele probleme din timpul iernii sunt mainile uscate si pielea crapata de pe degete. Efectele se amplifica daca faci multa treaba prin casa si mainile intra des in contact cu substante chimice. Uscaciunea mediului face apa sa se evapore foarte repede, iar pe masura ce acest lucru se intampla, indeparteaza si umezeala de pe piele. Iata de ce expunerea la apa iti dezhidrateaza de fapt mai rapid pielea. Dupa ce te speli pe maini, infasoara-le imediat intr-un prosop si tamponeaza-le usor pana se usuca. La fel trebuie procedat si cu intregul corp dupa dus. Mainile si degetele in special tind sa aiba cel mai mult de suferit din cauza contactului lor constant cu frigul, apa sau substantele chimice. Foloseste creme de maini simple pentru a le proteja si pentru a retine umezeala in ele. In plus, se recomanda folosirea cremelor si nu a lotiunilor, care sunt absorbite prea rapid de piele. Daca suferi de crapaturi dureroase in jurul degetelor, sau daca ai piele tare si uscata pe maini, s-ar putea sa ai nevoie de unguente pe baza de antibiotic; daca suferi de psoriazis sau eczeme, consulta un dermatology, tine-ti unguentele si medicamentele la indemana si intreaba doctorul ce fel de creme hidratante poti sa folosesti.

Ingrijeste-ti unghiile

Ingrijeste-ti unghiile si nu le lasa sa ti se crape. Principala cauza a aparitiei acestor crapaturi o reprezinta lipsa de hidratare. De fiecare data cand iti introduci mainile in apa, stratul de keratina se umfla si se ‘strange’ dupa ce s-a uscat. Acest lucru duce la slabirea legaturilor care ‘unesc’ matricea din care sunt alcatuite unghiile. Ce poti face? Seara, inmoaie-ti mainile timp de 10 minute in ulei special pentru pielea bebelusilor sau in ulei de masline. Daca trebuie sa faci curatenie, foloseste manusi. Aplicarea unui intaritor iti va ajuta unghiile sa fie mai protejate. Ia suplimente pe baza de calciu, dar ai grija sa urmezi intocmai dozele recomandate, in special daca esti predispusa la pietre la rinichi.

Ai grija de scalpul si parul tau

Daca ai matreata, foloseste sampoane speciale care nu se elibereaza pe baza de reteta, deoarece cele care necesita reteta au tendinta sa iti usuce parul, pierzandu-si astfel stralucirea.

Exfoliaza-ti pielea

In timpul verii, te plangi poate adesea ca ai tenul gras - problema absenta in timpul iernii datorita aerului uscat si al incalzirii centrale. Astfel pielea retine mai greu apa in stratul dermic, conducand la riduri premature, piele pufoasa. Numarul de exfolieri ar trebui sa fie 2 pe saptamana, exfolierea ajutand la indepartarea celulelor moarte ale pielii si la absorbirea mai buna a umezelii in piele. Este recomandata de asemenea folosrea mastilor, fie fabricate in casa, fie din comert. Daca vrei sa economisesti ceva bani, uite o reteta interesanta pentru o masca hidratanta si nutritiva: combina un galbenus de ou cu miere, smantana, kiwi sau banana. Daca nu iti surade ideea fabricarii propriei masti, in comert se gasesc suficiente astfel de produse, recomandate fiind cele pe baza de ulei de migdale, proteine din lapte si extract din miere.

Bea multe lichide

Ca sa eviti dezhidratarea, ai grija sa bei suficienta apa. Incearca sa bei un pahar de apa fierbinte cu lamaie. Unii cred ca acest remediu naturist ajuta la energizarea organismului si la detoxifierea intregului sistem, inclusiv a ficatului si a colecistului. Acestea ajuta la curatarea mai rapida a sangelui si la indepartarea toxinelor responsabile de aspectul neingrijit al pielii.

Asadar, cu putine schimbari in obiceiurile zilnice, poti sa te bucuri de o piele frumoasa si sanatoasa chiar si in anotimpul rece.



Alexandra Igna

Articol supervizat de Dr. Serban DAMIAN, nutritionist sportiv, Centrul de nutritie Superfit
Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)



Adauga un comentariu Acest articol are 1 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii


(6 Noiembrie 2014 10:33) Diana a spus

Pentru indepartarea ridurilor se poate folosi si suplimentul Impreskin. Eu l-am luat de pe impreskin.ro, dar e posibil sa mai fie si pe alte sit-uri!







Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii