Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam L-carnitina
Anca Irimia
FA SCHIMBARILE DE CARE AI NEVOIE!
Hidroxicitratul
CEAIURI VERSUS MEDICAMENTE


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole CONCURSUL DA JOS BURTA, EDITIA 2010
CSID - Alte surse de grasimi bune
NEGRESE DE POST
CAFEAUA, UN PARADOX
SEMINAR DE NUTRITIE LA MEGAIMAGE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI Fierbinte
Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Sanatate » ABORDAREA PSIHOLOGICA A ACCIDENTARILOR

ABORDAREA PSIHOLOGICA A ACCIDENTARILOR


ABORDAREA_PSIHOLOGIC_29201.jpgSe intampla uneori in viata sa existe un moment in care destinul pare sa ne faca o gluma proasta - iar in viata unui sportiv acest lucru se produce printr-o accidentare. Si asa cum spune vorba din popor - o nenorocire nu vine niciodata singura. Frecvent, accidentarile sportivilor sunt insotite de o intreaga galerie de emotii negative cum ar fi furia, negarea, respingerea si chiar depresia. Pentru o persoana anterior sanatoasa si intr-o forma fizica foarte buna, o accidentare are un impact psihologic mult mai mare decat pentru cineva cu o sanatate precara. Persoana respectiva traieste cu sentimentul ca i se face o nedreptate. Este foarte important ca in acea perioada, sportivul traumatizat sa beneficieze de sustinere permanenta, sa scape de gandurile negative si sa caute o abordare pozitiva pentru a face fata situatiei. S-a dovedit ca un sportiv cu o gandire optimista, flexibila, puternica si cu o capacitate mare de concentrate, reuseste sa depaseasca mult mai usor momentul.

O prima strategie care da roade este acceptarea situatiei si mai mult decat atat implicarea activa in rezolvarea acesteia. Sportivul trebuie incurajat sa invete cat poate de mult despre cauza, tratamentul si prevenirea respectivei probleme. Lipsa de cunoastere este prima cauza a anxietatii. Este de preferat ca sportivul sa discute cu medicul si cu antrenorul si sa le puna urmatoarele intrebari:


Care este diagnosticul si ce semnificatie are?

Cat dureaza recuperarea?

Care este scopul tratamentului primit?

Ce ar trebuie sa se astepte pe durata recuperarii?

Ce fel de antrenament alternativ ar putea sa faca?

Care sunt semnele unei agravari a situatiei?

Intelegand pe deplin problema, sportivul va stii la ce sa se astepte in primul perioadei de recuperare, se va teme mai putin si va avea sentimentul ca poate controla situatia, ceea ce ii va mari increderea in sine si ii va imbunatati starea psihica.

De asemenea, este important ca sportivul sa isi accepte starea si sa fie constient ca are cea mai mare parte de responsabilitate in procesul de recuperare. Aruncarea vinei asupra unui factor exterior nu face altceva decat sa creasca sentimentul de frustrare si de furie.

Secretul recuperarii si vindecarii rapide este implicarea totala in tratament, ceea ce inseamna ca sportivul trebuie sa aiba incredere deplina in medic si antrenor si sa le asculte indicatiile. Uneori este nevoie de psihoterapie efectuata de o persoana calificata. Insa chiar sportivul poate fi propriul sau psiholog, concentrandu-se asupra eliminarii gandurilor negative si mentinerea unei dispozitii optimiste, cu concentrarea atentiei asupra recuperarii.

Dupa un traumatism important, invalidant, unii sportivi tind sa se izoleze de colegi, de prieteni, de antrenori. Este important ca acest lucru sa nu se intample, fiindca toti cei apropiati pot sa ajute cu sfaturi, incurajari si sa fie la nevoie adevarate "paratrasnete" pentru furia si frustrarea acumulata. In cele mai multe situatii, doar gandul ca nu este singur si ca nu trebuie sa infrunte de unul singur perioada de recuperare, poate fi de un real ajutor sportivului.

Sportivii pot sa continue sa isi faca planuri si sa isi stabileasca obiective chiar si in perioada de recuperare. Principalul obiectiv este vindecarea si nu performanta, dar si acest aspect poate tine sportivul motivat. Observand micile ameliorari, care conduc spre vindecare, poate creste increderea in sine. Cu ajutorul medicului, sportivul isi poate stabili obiective realiste pentru fiecare etapa de recuperare, evitand tentatia de a grabi lucrurile. Este important sa cunoasca limitele fiziologice si sa nu le forteze.

In functie de tipul si gravitatea accidentarii, se poate stabili cu ajutorul medicului si antrenorului daca exista posibilitatea efectuarii unor antrenamente cardio sau de forta, care sa nu puna in pericol sanatatea si recuperarea.

Prin cunostere, sustinere si rabdare, aceste perioade neplacute pot fi depasite, fara a face din ele o tragedie. Este important sa va stabiliti obiective realiste si sa aveti o gandire optimista, concentrandu-va asupra recuperarii si alungand gandurile negative.


Dr. Serban Damian

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 53480 ori.



Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI

26 Martie 2024

Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?

Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?


Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Beneficiile consumului de aronia

11 Martie 2024

Ce este aronia si cum te ajuta sa fii mai sanatos?

Din lista super-fructelor bogate in antioxidanti, promovate ca fiind un remediu pentru numeroase boli si probleme de sanatate, nu lipseste aronia, despre ale carei proprietati voi vorbi in acest clip.

Aronia stiintific numita Aronia melanocarpa, iar popular scorus negru este un arbust cu fructe mici, sub forma unor bobite, care face parte din familia Rosaceae, avand ca rude arbori si arbusti ca maces, mar, prun, cires.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

SECRETELE POPOARELOR CARE NU FAC CANCER SECRETELE POPOARELOR CARE NU FAC CANCER
Te-ai gandit vreodata ca exista popoare care nu sunt predispuse ...
CUM PREVENIM RAHITISMUL CUM PREVENIM RAHITISMUL
Deoarece rahitismul este o sperietoare pentru multe mamici, o sa ...


BOALA FIBROCHISTICA MAMARA BOALA FIBROCHISTICA MAMARA
Orice disconfort la nivelul sanilor ne alarmeaza sau cel putin ...
AMBITIA ELIMINA CELULITA AMBITIA ELIMINA CELULITA
Voi incepe prin a enumera cateva semne fundamentale ale celulitei, ...


Alte articole despre Sanatate






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 5 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii